Σαλάτα με Σπανάκι, Καρύδια και Μπέικον

Υλικά:

Βινεγκρέτ κόκκινου κρασιού:

1/4 φλιτζάνι ξύδι κόκκινου κρασιού

1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, συμπιεσμένο ή αλεσμένο

2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,

Μαύρο πιπέρι

 

Γλυκά πικάντικα καρύδια:

1/4 φλιτζάνι νερό

1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

Πιπέρι καγιέν (περισσότερο για γεύση αν θέλετε)

1 πρέζα αλάτι

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή πεκάν.

 

Σαλάτα:

450 γρ. σπανάκι ή χόρτα (ή ένας συνδυασμός)

1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι

6 έως 8 φέτες μπέικον κανονικό ή παχύ κομμάτι, μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη

1 φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι ή κεράσια

1 έως 2 μικρά τραγανά μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες

 

Εκτέλεση:

Για το ντρέσινγκ, ανακατέψτε όλα τα συστατικά μέχρι να μαλακώσουν ή συνδυάστε σε ένα βαζάκι και ανακινήστε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Ψύξτε μέχρι να χρειαστεί (κρατάει αρκετές μέρες στο ψυγείο).

Για τα καρύδια, προσθέστε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε. Χαμηλώστε ένταση και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για άλλα 30-60 δευτερόλεπτα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας αργά αλλά συνεχώς. Απλώστε τα καρύδια ομοιόμορφα σε ένα φύλλο ψησίματος και αφήστε το να κρυώσει. Σπάστε τα σε κομμάτια.

Για να συναρμολογήσετε τη σαλάτα, ρίξτε όλα τα συστατικά της σαλάτας μαζί με τα καρύδια αφού έχουν κρυώσει. Βάζετε απο πάνω το ντρέσινγκ ή σερβίρετε στο πλάι.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *