Υλικά:

3 φλιτζάνια μαγειρεμένα ρεβίθια

2 φλιτζάνια τριμμένα καρότα (5 έως 6 μεσαία καρότα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα στις μεγάλες τρύπες ενός τρίφτη κουτιού ή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων)

⅔ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο (περίπου 2 μακροί μίσχοι)

½ φλιτζάνι πράσινα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες (περίπου 4)

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο φύλλα

½ φλιτζάνι αποφλοιωμένοι σπόροι κολοκύθας

⅓ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 έως 3 κουταλιές ξίδι

1 μεσαία έως μεγάλη σκελίδα σκόρδο τριμμένη ή ψιλοκομμένη

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, συνδυάστε τα ρεβίθια, τα καρότα, το σέλινο, τα πράσινα κρεμμύδια και τον άνηθο. Αφήνω στην άκρη.

Ψήστε τους κολοκυθόσπορους σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσουν να γίνονται χρυσά και να κάνουν μικρούς θορύβους, περίπου 5 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά.

Για να προετοιμάσετε τη βινεγκρέτ, σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε το ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ξύδι, σκόρδο, αλάτι και περίπου δέκα στροφές πιπέρι (απο μύλο). Χτυπάμε μέχρι να αναμιχθεί και ρίχνουμε όλο τη σάλτσα πάνω από το μείγμα ρεβίθια. Προσθέστε το φρυγανισμένο κολοκυθόσπορο στο μπολ και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε.

Γευτείτε και προσθέστε επιπλέον ξύδι αν χρειαστεί (για περισσότερη ένταση, συνήθως προσθέτω άλλη μία κουταλιά της σούπας) ή / και αλάτι (για περισσότερη γεύση, προσθέστε μια άλλη πρέζα).

Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφήστε τη σαλάτα να μαρινάρεται για 30 λεπτά ή ακόμη και όλη τη νύχτα στο ψυγείο.

Καλή Όρεξη!


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.