Υλικά:

  • 6 κουτ της σούπας βούτυρο
  • 4 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
  • άγρια μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες
  • 6 λεπτές φέτες προσούτο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι άγριο ρύζι
  • 5 με 6 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 3 κουτ, της σούπας φύλα από θυμάρι
  • 1 1/2 κουτ της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Ζεστάνετε το ζωμό σε χαμηλή φωτιά και σε ένα μικρό τηγάνι, βάλτε 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το προσούτο με τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  • Δηλαδή για 7-10 λεπτά περίπου.
  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος ζεστάνετε 2 κουταλιές βούτυρο και 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο για περίπου 7 λεπτά και προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε για 3-4 λεπτά.
  • Βάλτε ένα φλιτζάνι ζωμό στο ρύζι και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί.
  • Συνεχίστε να προσθέτετε από το ζωμό μέχρι το ρύζι να γίνει αλντέντε για περίπου 15 με 20 λεπτά.
  • Προσθέστε το σοταρισμένο προσούτο, τα μανιτάρια και τα μυρωδικά και ανακατέψτε για 5 λεπτά ακόμα.
  • Τέλος συμπληρώστε με ένα φλιτζάνι ζωμό, παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατέψτε ώσπου να λιώσει το βούτυρο.
  • Σερβίρετε με επιπλέον παρμεζάνα και το ριζότο σας είναι έτοιμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: gia-mamades.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.