Υλικά:
- 200g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 240 ml άπαχο γάλα
- 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ξερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 200g τριμμένη μοτσαρέλα
- Πεπερόνη σε λωρίδες (όσο θέλετε)
- Μανιτάρια σε φέτες (όσα θέλετε)
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180◦C και, κατόπιν, λαδώστε μια φόρμα για muffins.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το baking powder.
- Προσθέστε το γάλα και τα αυγά και δουλέψτε μέχρι να αναμειχθούν τα στερεά και τα υγρά υλικά.
- Έπειτα, ρίξτε τα βότανα, το σκόρδο, το τυρί, τα μανιτάρια, το πεπερόνι (και ό,τι άλλο επιθυμείτε χωρίς περιορισμούς).
- Ομογενοποιήστε τα υλικά και αφήστε το μείγμα να σταθεί για 10 περίπου λεπτά.
- Τέλος, ρίξτε το στις θήκες των muffin και ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν.