Υλικά:

Για το φύλλο:

  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • Νερό

Για τη γέμιση:

  • 1.200 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη
  • 500 ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 600 γρ. φέτα
  • 5 αυγά
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  • Βάζετε όλα τα υλικά για το φύλλο στο μπολ του μίξερ και τα ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
  • Προσθέτετε νερό όσο χρειαστεί.
  • Την αφήνετε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και τη χωρίζετε στα δύο.
  • Βάζετε την κολοκύθα μαζί με το νερό να σιγοβράζουν μέχρι να εξατμισθούν όλα τα υγρά και να μαλακώσει.
  • Την ανακατεύετε να γίνει πουρές και προσθέτετε τη φέτα, τα 4 αυγά και το πιπέρι.
  • Σε λαδωμένο ταψί απλώνετε το ένα φύλλο, αδειάζετε τη γέμιση και καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο.
  • Χτυπάτε 1 αυγό με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές σούπας νερό και αλείφετε την πίτα.
  • Τρυπάτε το φύλλο και ψήνετε στους 180°C αέρα για μιάμιση ώρα περίπου.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: jotis.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.