Υλικά:
- 700 gr σολομός
- 1 κρεμμυδάκι εσαλότ τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 κ. σούπας μαγιονέζα
- 2 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 μεγάλο αυγό ελαφρώς χτυπημένο
- 1 κ. σούπας ξύσμα λεμονιού
- 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1/2 κ. γλυκού + έξτρα αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι ζέστανε ένα φλιτζάνι αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά.
- Βάλε τα φιλέτα σολομού να ποσαριστούν στο νερό για πέντε λεπτά την κάθε πλευρά και αφαίρεσε.
- Σούρωσε τον σολομό από το νερό και σε ένα μπολ σπάσε τον με ένα πιρούνι σε μικρά κομμάτια.
- Πρόσθεσε στο μπολ το εσαλότ, το σκόρδο, την μαγιονέζα, τον άνηθο, την μουστάρδα, το αυγό, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο.
- Πλάσε τα υλικά μέχρι να σχηματίσουν ένα ομοιογενές μείγμα, κάλυψε με μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Σχημάτισε οκτώ μπιφτέκια με το μείγμα σολομού και τοποθέτησέ τα σε μια πιατέλα.
- Βάλε τα μπιφτέκια με την πιατέλα στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά.
- Ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει.
- Βάλε τέσσερα μπιφτέκια στο τηγάνι και άφησε να ψηθούν για περίπου τέσσερα λεπτά.
- Γύρισε τα μπιφτέκια προσεκτικά και ψήσε για άλλα τρία λεπτά.
- Επανάλαβε την διαδικασία με τα υπόλοιπα τέσσερα μπιφτέκια και το υπόλοιπο λάδι.
- Σέρβιρε με βρασμένο ρύζι και δροσερό γιαούρτι αρωματισμένο με πάπρικα ή κάρυ.
Πηγή: tlife.gr