Μεξικάνικα Quesadillas με Κιμά, Αβοκάντο και Τυρί

Υλικά:

600 γρ. μοσχαρισιος κιμάς

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο

1 κρεμμύδι, σε κύβους

1 κουταλιά της σούπας καρύκευμα για Tacos

2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτός

100 γρ. μαύρα φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα

2 αβοκάντο κομμένα σε κύβους

1/4 ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιαντρο

4 κουτ. γλυκού λάδι διαιρεμένο σε 4 μεγάλες τορτίγιες αλεύρι

τριμμένο λευκό Cheddar

1 λάιμ κομμένο σε φέτες

Ξινή κρέμα (sour cream), για σερβίρισμα – αν δεν σας αρέσει βάλτε τυρί κρέμα.

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα πάνω σε μέτρια-υψηλή φωτιά βάλτε το βόειο κρέας, χωρίζοντας με ένα ξύλινο κουτάλι με αλάτι και πιπέρι εώς ότου γίνει καφέ. Σοτάρετε με σκόρδο και κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, 3 έως 4 λεπτά. Προσθέστε καρυκεύματα taco, πάστα ντομάτας, 1 κουταλιά της σούπας νερό και μαύρα φασόλια. μαγειρεύουμε σε μέτρια-χαμηλή για 5 λεπτά.

Απενεργοποιήστε τη φωτιά και ανακατέψτε στο αβοκάντο και το κόλιαντρο στο μείγμα.

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι. Τοποθετήστε τορτίγια αλεύρι στο τηγάνι και πασπαλίστε το μισό με τυρί, μείγμα βοδινού και περισσότερο τυρί. Διπλώστε τορτίγια και τηγανίστε ελαφρά και στις δύο πλευρές μέχρι να λιώσει το τυρί. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες τορτίγιες. Για να εξοικονομήσετε χρόνο, χρησιμοποιήστε δύο αντικολλητικά τηγάνια.

Κόψτε quesadillas και σερβίρετε με λάιμ και ξινή κρέμα.

Καλή Όρεξη!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *