Υλικά:

  • 1 1/4 κιλό άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 4 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 συσκευασία μανιτάρια καθαρισμένα χωρίς το κοτσάνι
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατεύεις τα ψιλοκομμένα λευκά μανιτάρια με το χυμό λεμονιού. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατεύεις το ζωμό κοτόπουλου με τα ψιλοκομμένα λευκά μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνεις το λάδι.
Προσθέτεις τα κομμένα μανιτάρια και μαγείρεψε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, περίπου 4 λεπτά. Αλατοπιπερώνεις.
Πολτοποιείς τη σούπα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει βελουτέ και βάλε πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύεις με την κρέμα γάλακτος.
Σιγοβράζεις για 2 λεπτά, προσθέτεις το κόλιανδρο και αλατοπιπερώνεις.
Σερβίρεις με γαρνιτούρα από σοταρισμένα μανιτάρια και μαϊντανό.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.