Υλικά:
- 500γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο ή κονσέρβας στραγγισμένο
- ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 αβγά
- 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
- 1½ – 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- αλάτι, πιπέρι
- αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Βράζετε ελαφρά το καλαμπόκι (αν χρησιμοποιήσετε κονσέρβας δεν χρειάζεται, απλώς το στραγγίζετε καλά) και παράλληλα σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.
- Στραγγίζετε το καλαμπόκι, λιώνετε ελαφρά το μισό με ένα πιρούνι και το ρίχνετε σε ένα μπολ.
- Προσθέτετε το υπόλοιπο καλαμπόκι, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη λιαστή ντομάτα, το μαϊντανό, τον άνηθο, την τριμμένη γραβιέρα και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα.
- Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μισό καλαμποκάλευρο ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.
- Ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός.
- Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο αλεύρι.
- Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
- Κατόπιν παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τηγανίζετε τους καλαμποκοκεφτέδες σε τηγάνι με καυτό λάδι.
- Βγάζετε τους κεφτέδες από το τηγάνι και τους βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρετε συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα με ντοματίνια, περιχυμένη με λίγο ελαιόλαδο.
Πηγή: olivemagazine.gr