Υλικά:

  • 500γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο ή κονσέρβας στραγγισμένο
  • ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 αβγά
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 1½ – 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι, πιπέρι
  • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  • Βράζετε ελαφρά το καλαμπόκι (αν χρησιμοποιήσετε κονσέρβας δεν χρειάζεται, απλώς το στραγγίζετε καλά) και παράλληλα σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.
  • Στραγγίζετε το καλαμπόκι, λιώνετε ελαφρά το μισό με ένα πιρούνι και το ρίχνετε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτετε το υπόλοιπο καλαμπόκι, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη λιαστή ντομάτα, το μαϊντανό, τον άνηθο, την τριμμένη γραβιέρα και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα.
  • Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μισό καλαμποκάλευρο ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.
  • Ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός.
  • Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο αλεύρι.
  • Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
  • Κατόπιν παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τηγανίζετε τους καλαμποκοκεφτέδες σε τηγάνι με καυτό λάδι.
  • Βγάζετε τους κεφτέδες από το τηγάνι και τους βάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρετε συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα με ντοματίνια, περιχυμένη με λίγο ελαιόλαδο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: olivemagazine.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.