Μια απλή και πολύ νόστιμη συνταγή fishcake που είναι εύκολη και μπορούν να βοηθήσουν και τα παιδιά στην εκτέλεσή της. Αυτή η συνταγή είναι εξίσου νόστιμη φτιαγμένη με κονσερβοποιημένο τόνο, ή μπορείτε να ανταλλάξετε τις κανονικές πατάτες για μερικές γλυκοπατάτες.

Υλικά:

50 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα μπιζέλια

600 γρ πατάτες

15 γρ. φρέσκο σχοινόπρασο

360 γρ σολομού

1 λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας απλό αλεύρι, συν επιπλέον για ξεσκόνισμα

1 μεγάλο αυγό ελεύθερης βοσκής

ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Γεμίστε ως τη μεση μία μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό και προσθέστε μια μικρή πρέζα αλάτι.

Βάζουμε σε υψηλή φωτιά και βράζουμε.

Εν τω μεταξύ… Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκα μπιζέλια, τα βάλτε σε ένα μπολ και αφήστε το στη μία πλευρά.

Χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή για να ξεφλουδίσετε τις πατάτες και μετά κόψτε σε κομμάτια 1 εκατοστού πάνω σε επιφάνεια κοπής.

Μόλις βράσει το νερό, προσθέστε προσεκτικά τις πατάτες, αφήστε να πάρουν βραση και, στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράστε απαλά για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν, προσθέτοντας τα μπιζέλια τα τελευταία 2 λεπτά. Εν τω μεταξύ…

Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο και το προσθέτουμε σε ένα μπολ ανάμειξης

Στραγγίστε το σολομό σε κόσκινο πάνω από το νεροχύτη.

Προσθέστε το σολομό στο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι για να το κόψετε σε μικρά κομμάτια.

Μόλις μαγειρευτούν, στραγγίξτε τις πατάτες και τα μπιζέλια σε ένα σουρωτήρι πάνω από το νεροχύτη και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. Εν τω μεταξύ…

Χρησιμοποιήστε ένα τρίφτη για να τρίψετε το ξύσμα λεμονιού και στη συνέχεια προσθέστε το στο μπολ μαζί με το αλεύρι.

Σπάστε το αυγό και προσθέστε μια μικρή πρέζα πιπερι.

Μόλις κρυώσουν, ρίξτε τις πατάτες και τα μπιζέλια πίσω στο τηγάνι και χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο για πουρέ πατάτας για να τα πολτοποιήσετε πολύ καλά.

Προσθέστε το πουρέ στο μπολ και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστεί καλά.

Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και σε μια μεγάλη επιφάνεια κοπής.

Χωρίστε το μείγμα σε 8 και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να χτυπήσετε και να διαμορφώσετε κάθε μπάλα σε ένα κροκετάκι ψαριού, πάχους περίπου 2 εκατοστών.

Τοποθετήστε τα πάνω στην αλευρωμένη πλάκα, ξεσκονίζοντας τα χέρια σας και την κορυφή κάθε κροκέτα ψαριού ελαφρά με αλεύρι καθώς προχωράτε.

Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Τοποθετήστε προσεκτικά τις κροκέτες ψαριού στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 3 έως 4 λεπτά σε κάθε πλευρά, ή μέχρι τραγανό και χρυσό, γυρίζοντας προσεκτικά.

Κόψτε το ξύσμα λεμονιού σε σφήνες.

Σερβίρετε τις κροκέτες ψαριού με λίγο εποχιακό πράσινο λαχανικό ή μια φρέσκια πράσινη σαλάτα και σφήνες λεμονιού για εμφάνιση.

Αυτή η συνταγή είναι τόσο νόστιμη που είναι πραγματικά καλή ιδέα να διπλασιάσετε ή να τριπλασιάσετε τις ποσότητες και να παγώσετε τις παρτίδες για άλλη μια μέρα – απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπαγώσει καλά πριν τη χρήση και ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες μαγειρέματος.

Καλή Όρεξη!

Πηγή: Jamie Oliver


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.