Υλικά:

  • 1 κ. οσομπούκο με το κόκκαλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 3 κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • χυμό από 1-2 λεμόνια
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 5-6 κλωναράκια θυμάρι
  • φρέσκο μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε καλά το οσομπούκο από όλες τις πλευρές και μετά το αλευρώνουμε καλά έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια.

Ζεσταίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και μετά το οσομπούκο, τη δάφνη και το σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο.

Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες και να τις αφαιρέσουμε πριν το σερβίρισμα.

Σοτάρουμε το κρέας για περίπου 3 λεπτά από κάθε του πλευρά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο στα 8, την πάπρικα, το θυμάρι και προσθέτουμε 1,5 λίτρο ζεστό νερό.

Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και βράζουμε την κρεατόσουπα με τα λαχανικά για 1,5 ώρα σε μέτρια θερμοκρασία.

Κόβουμε τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στη κρεατόσουπα.

Σιγοβράζουμε για άλλα 30 λεπτά τη κρεατόσουπα με τα λαχανικά.

Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, τον φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε την κρεατόσουπα με λαχανικά μαζί με επιπλέον λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: alwayshungry.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.