Υλικά:

  • 4 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου, χωρίς δέρμα και χωρίς κόκαλα (κομμένα σε κομμάτια)
  • 5 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας σόγια
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • 2/3 φλιτζάνι μέλι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα (προαιρετικό)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι, για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
  • 1-2 ολόκληρα ταϊλανδέζικα κόκκινα τσίλι, λεπτά κομμένα, για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί. Το να διατηρείτε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα μόνο στρώμα και να μην γεμίζετε το ταψί είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μαγειρέψετε το κοτόπουλο γρήγορα και ομοιόμορφα. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 5-7 λεπτά συνολικά. Βάλτε αλάτι και πιπέρι.

Ενώ το κοτόπουλο μαγειρεύει, χτυπάμε μαζί όλα τα άλλα συστατικά μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Αφαιρέστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη.

Ρίξτε το μείγμα σάλτσας στο τηγάνι, γυρίστε τη φωτιά σε υψηλή και χτυπήστε ελαφρά τη σάλτσα ενώ μαγειρεύετε μέχρι να γίνει παχύρευστη.

Προσθέστε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι και ανακατέψτε για να συνδυάσετε και καλύψτε με τη σάλτσα.

Κρατώντας τη φωτιά υψηλή, και το κοτόπουλο σε ένα στρώμα – τουλάχιστον όσο το δυνατόν περισσότερο – ανακατέψτε το κοτόπουλο, μαγειρεύοντας από όλες τις πλευρές.

Η σάλτσα θα κολλήσει στο κοτόπουλο και θα καραμελωθεί. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 3-4 λεπτά.

Αφαιρέστε από το τηγάνι στο πιάτο.

Γαρνίρουμε με σουσάμι και φρέσκα ταϊλανδέζικα τσίλι. (Προαιρετικό)

Σερβίρετε αμέσως.

Καλή Όρεξη!


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.