Υλικά:
- 300 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
- 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1 φλιτζάνι κινόα τρίχρωμη (αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη γεύση της, προτιμήστε τη λευκή)
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση (μπορέιτε να βάλετε λιγότερα ή περισσότερα, ανάλογα με την προτίμησή σας)
- Λίγο λάδι για το σοτάρισμα
- Λαχανικά της αρεσκείας σας για το σερβίρισμα (σπανάκι, μωβ λάχανο, πιπεριές, κτλ)
Εκτέλεση:
Αφού ξεπλύνουμε πολύ καλά την κινόα σε σουρωτήρι για να μην μας πικρίσει στο μαγείρεμα, την βράζουμε στον ζωμό κοτόπουλου σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 με 20 λεπτά (μέχρι να μαλακώσει η κινόα και απορροφηθεί νερό).
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 5 έως 7 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να σοταριστεί για 7 με 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει εντελώς.
Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα την βρασμένη κινόα και τα ντοματίνια κομμένα στα 2 (ή στα 4 αν είναι μεγάλα). Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, για περίπου 10 λεπτά.
Σερβίρουμε το φαγητό μαζί με λαχανικά της αρεσκείας μας (σπανάκι, λάχανο, καλαμπόκι ή ό,τι άλλο προτιμάτε).
Πηγή: allrecipes.com