Ψήνονται στο φούρνο και παραμένουν τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά.
Υλικά:
- 600 γρ σπανάκι, κατεψυγμένο
- 200 γρ πατάτες
- 300 γρ φέτα
- 80 γρ τριμμένη παρμεζάνα
- Τριμμένη φρυγανιά για πανάρισμα
- 1 αυγό
- Mισή σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο, προαιρετικά
Εκτέλεση:
- Βράζουμε το σπανάκι σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και όταν έχει μαλακώσει το στραγγίζουμε πολύ καλά.
- Στη συνέχεια βράζουμε την πατάτα με τη φλούδα και όταν είναι έτοιμη τη ξεφλουδίζουμε και την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι, τις βραστές πατάτες, την παρμεζάνα, μισή σκελίδα σκόρδο, τη φέτα θρυμματισμένη, 1 αυγό, αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε αρωματίζουμε με κόλιανδρο σε σκόνη.
- Ανακατεύουμε τα πάντα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στη συνέχεια πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα περνάμε στην τριμμένη φρυγανιά.
- Βάζουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.
Πηγή: vita.gr