Θρεπτική επιλογή γεύματος την περίοδο της νηστείας μπορεί να αποτελέσει μια ταχινόσουπα. Είναι εύκολη στην παρασκευή της και καθόλου χρονοβόρα. Μαζί με εσάς θα τη λατρέψουν και τα παιδιά σας.

Η σούπα είναι νηστίσιμη και μπορεί να καταναλωθεί και τη Μ. Παρασκευή καθότι δεν περιλαμβάνει ούτε λάδι.

Το ταχίνι προέρχεται από το σουσάμι και αποτελεί supefood. Είναι πηγή καλών λιπαρών, φυτικών πρωτεϊνών, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ασβεστίου, μαγνησίου, ψευδαργύρου και φωσφόρου.

Η ταχινόσουπα, λοιπόν, μπορεί να θεωρηθεί εκτός από νηστίσιμη και αντιοστεοπενική συνταγή. Συνίσταται, δηλαδή, σε άτομα που έχουν οστεοπενία, στα οποία η πυκνότητα των οστών είναι μικρότερη των φυσιολογικών, για την ηλικία του ατόμου, ορίων.

 

ΤΑΧΙΝΌΣΟΥΠΑ

ΥΛΙΚΆ:

  •  2 μικρές πατάτες
  •  1 ντομάτα (χωρίς φλούδα και σπόρους)
  •  2 μεσαία καρότα
  •  1 πράσο (το άσπρος μέρος του)
  • 1 κρεμμύδι (λευκό ξερό)
  • 100 γρ πλιγούρι ή πεπονάκι ή άλλο ζυμαρικό
  • 60γρ ταχίνι (3 κ.σούπας)
  • Χυμός από 2 λεμόνια – προαιρετικά ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

1. Κόβουμε τα λαχανικά και τα βράζουμε σε 1,5 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα.

2. Όταν βράσουν καλά και γίνουν μαλακά, τα χτυπάμε με ραβδο-μπλεντερ ή σε multi/mixer.

Τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα πάλι και προσθέτουμε το πλιγούρι ή το ζυμαρικό μας για να βράσει και αυτό περίπου 15 λεπτά.

3. Μόλις βράσει και το πλιγούρι σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι.

4. Σε ένα μπολ διαλύουμε το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε σιγά σιγά τη σούπα, όπως θα κάναμε το αυγολέμονο. Έπειτα το ρίχνουμε στη σούπα και ανακατεύουμε.

5. Στο σερβίριμα μπορείτε να ρίξετε λίγο μπούκοβο αν σας αρέσει.

 

 

Η Κατερίνα Σπαγή σπούδασε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στον τομέα Επιστήμης της Διατροφής και Διαιτολογίας, και προσφέρει τη γνώση της σε άνθρωπους που το έχουν ανάγκη, βοηθώντας τους στο να αποκτήσουν καλύτερες διατροφικές συνήθειες είτε με στόχο την απώλεια ή την αύξηση βάρους είτε την υγεία τους ή την διατροφική αντιμετώπιση νοσημάτων. 

Για πάνω από 10 χρόνια, ασχολείται με τη συμβουλευτική υποστήριξη και αλλαγή του τρόπου ζωής των ανθρώπων. Παράλληλα, παρακολουθεί πρόγραμματα Life long learning της ESPEN για να ενημερώνεται για τα νέα δεδομένα στο χώρο της διατροφής. 
Θα τη βρείτε εδώ: 

Κατερίνα Σπαγή

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

τηλ: 698 683 6354

email: katerinaspagi@gmail.com

Instagram: @katerina_spagi_nutritionist


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.