Υλικά:

  •  2 μέτριες πατάτες
  •  1 πράσινη πιπεριά
  •  1 κόκκινη πιπεριά
  •  2 μεγάλες ντομάτες
  •  2 πράσινα κρεμμύδια
  •  4 αυγά
  •  300 γραμμάρια τυρί φέτα
  •  150 γραμμάρια κίτρινο χοντροτριμμένο τυρί
  •  1 ποτήρι ελαιόλαδο
  •  1 ποτήρι γάλα
  •  3,5 ποτήρια, κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  •  Αλατι
  •  Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  •  Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τις πατάτες μας και τα αφήνουμε στην άκρη.
  •  Λαδώνουμε καλά ένα στρόγγυλο ταψί διαμέτρου 26×28 εκ. και το αφήνουμε και αυτό στην άκρη.
  •  Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  •  Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και τα χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι.
  •  Προσθέτουμε στα αυγά τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τη φέτα, το ελαιόλαδο και το γάλα και ανακατεύουμε.
  •  Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα σταδιακά το αλεύρι.
  •  Λίγο λίγο προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ταυτόχρονα με ένα κουτάλι.
  •  Ρίχνουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψί και το στρώνουμε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  •  Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της πίτας με το κίτρινο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή να αποκτήσει η πίτα ένα χρυσαφένιο χρώμα.

 

 

 

 

Πηγή: enimerotiko.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.