Ζουμερό και χορταστικό σνακ που θα αγαπήσουν όλοι.

Υλικά:

180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
50 ml Ελαιόλαδο
125 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
250 γρ. mix λαχανικών κατεψυγμένων
200 γρ. απάκια σε φέτες, κομμένες σε μπαστουνάκια
Φύλλα από 5-6 κλαδιά φρέσκο θυμάρι
Αλάτι & πιπέρι

Για το μείγμα με το τυρί:

300 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. Μπούκοβο
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζετε το φρέσκο τυρί κρέμα και το αφρατεύετε με το σύρμα. Προσθέτετε το μπούκοβο, το αυγό, το αλεύρι και τη ρίγανη και ανακατεύετε. Τέλος προσθέτετε το μισό ψιλοκομμένο απάκι. Αφήνετε τη γέμιση στην άκρη.

Για το κέικ:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Βουτυρώνετε καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Σε ένα μπολ χτυπάτε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, το λιωμένο βούτυρο, το ελαιόλαδο και τα αυγά.

Προσθέτετε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε απαλά με την σπάτουλα.

Προσθέτετε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Αδειάζετε το μισό μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και σκορπίζετε το μισό ρεγκάτο.

Στρώνετε τα μισά λαχανικά και καλύπτετε με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.

Με ένα κουτάλι βάζετε τη γέμιση κατά μήκος, στο κέντρο του μείγματος και σκορπίζετε τα υπόλοιπα λαχανικά και το υπόλοιπο απάκι.

Ψήνετε το κέικ για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Το αφήνετε να κρυώσει, το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε.

 

 

 

Πηγή: cookpad.gr από το χρήστη Γεωργία Θ.


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.