ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

“Our Father”: Ο γιατρός που χρησιμοποιούσε το δικό του σπέρμα στις εξωσωματικές

Ο Ντόλαντ Κλάιν, εν αγνοία των γονέων, χρησιμοποιούσε το δικό του σπέρμα έχοντας δημιουργήσει έναν μικρό στρατό από παιδιά, με μπλε μάτια και ξανθά μαλλιά.

Ηζωή φτιάχνει πολύ πιο ακραία σενάρια από τη φαντασία. Όπως την υπόθεση που παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ του Netflix «Our Father», στο οποίο η Τζακόμπα Μπαγιάρντ αφηγείται την απίστευτη ιστορία της.

Η κοπέλα με τα ξανθά μαλλιά και τα γαλάζια μάτια, ένιωθε πάντα σαν να μην ανήκε στην οικογένειά της. Όταν έκανε ένα τεστ DNA μέσω ενός απλού kit ανακάλυψε πολλά αδέρφια, αγνώστου όμως πατρός.

Οι έρευνές της την οδήγησαν στον ειδικό που είχαν εμπιστευτεί οι γονείς της, τον Ντόλαντ Κλάιν, ο οποίος τελικά γονιμοποιούσε γυναίκες με το δικό του σπέρμα, χωρίς να το γνωρίζουν εκείνες και χωρίς, προφανώς, να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους. Ο αριθμός των παιδιών παραμένει ακόμα άγνωστος, και σταθερά αυξανόμενος.

Η κοπέλα, 41 ετών σήμερα, έχει κάνει σκοπό της ζωής της να διαλευκάνει την υπόθεση. «Πολλά από τα παιδιά δεν υποψιάζονται πως συνελήφθησαν από σπέρμα «δωρητή», και πρέπει κάθε φορά να τους ενημερώσω εγώ- είναι σαν να τους καταστρέφω τη ζωή» την ακούμε να λέει.

Ο αγώνας της ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2017, όταν ο Κλάιν, ο «πατέρας», δικάστηκε στην Ιντιάνα. Τότε η Τζακόμπα μετρούσε ήδη 21 αδέρφια. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει παράλληλα το πώς το δικαστικό σύστημα κώφευε σε όσα τους ανέφερε η κοπέλα. Παρότι είχε απευθυνθεί μήνες πριν στην Εισαγγελία, δεν είχε γίνει τίποτα έως ότου το Fox έκανε ένα μικρό ρεπορτάζ για το θέμα.

Ωστόσο, ελλείψει σχετικού νόμου στην Πολιτεία της Ιντιάνα, ο γιατρός έφυγε από το δικαστήριο με ένα απλό πρόστιμο των 500 δολαρίων για παρακώλυση της Δικαιοσύνης. Τότε, η κοπέλα συνειδητοποίησε πως θα έπρεπε να λάβει δραστικότερα μέτρα.

Η σκηνοθέτρια της ταινία, Λούσι Τζόρνταν σημειώνει: «Η κατάσταση κλιμακώνεται. Η ταινία καθρεφτίζει τα συναισθήματα της Τζακόμπα και των αδερφιών της. Δεν σταματάει. Γίνεται πιο έντονο, πιο τρελό. Σου σπάει την καρδιά. Και βέβαια ήταν σημαντικό να ακούσουμε στην ταινία τον ίδιο να λέει ‘εντάξει, δεν είναι πάνω από 10 αδέρφια’».

Η Τζακόμπα επιβεβαιώνει πως εκείνος είναι ζωντανός και ζει μια κανονική ζωή, μες στην κοινωνία, με τα παιδιά και τα εγγόνια του σαν να μην τρέχει τίποτα.

«Δεν πιστεύω ότι θεωρεί πως έχει κάνει κάπου λάθος».

Παρόλο που εκείνη είχε κάνει προσπάθεια να επικοινωνήσει μαζί του, εκείνος δεν ανταποκρίθηκε. «Προσπάθησε να του μιλήσω πέρσι. Ήμουν άρρωστη για 2 χρόνια και κυριολεκτικά τον εκλιπαρούσα να μου δώσει ιατρικές πληροφορίες. Και εκείνος τίποτα. Αυτό δεν συνέβη μόνο σ’ εμένα. Κι άλλα μου αδέρφια αρρώστησαν. Το μόνο που θέλουμε είναι το ιατρικό ιστορικό, τίποτα άλλο- και δεν μπορούμε να πάρουμε όμως ούτε κι αυτό».

Όταν στο παρελθόν του είχε πει τι είχε ανακαλύψει εκείνος το μόνο που της απάντησε ήταν πως «δεν χρειάζεται να το μάθει ο κόσμος».

Μόνο που τώρα, μέσω του ντοκιμαντέρ που θα παίζεται στο Netflix από τις 11 Μάϊου, θα μάθει όλος ο πλανήτης για όσα έκανε.

Έως τώρα η Μπαγιάρντ έχει εντοπίσει αδέρφια που γεννήθηκαν από το 1972 έως το 1988, ωστόσο ο Κλάιν ασκούσε την ιατρική ως το 2009, άρα μπορεί κανείς μόνο να εικάσει το μέγεθος του παγόβουνου. «Θα πρέπει όλα τα παιδιά των γονιών που εμπιστεύτηκαν αυτόν τον άνθρωπο να κάνουν το τεστ» συμπληρώνει η κοπέλα.

Τόσο μεγάλο ήταν το σοκ για το πώς κατάφερε ο Κλάιν να ξεγλιστρήσει από τη Δικαιοσύνη που το 2019 η Πολιτεία της Ιντιάνα νομοθέτησε σχετικά καθιστώντας αυτή την πρακτική, κακούργημα, όταν ασφαλώς δεν υπάρχει γνώση και συγκατάθεση των γονέων.

Τώρα η Μπαγιάρντ ελπίζει πως με την προβολή του ντοκιμαντέρ και οι άλλες πολιτείες των ΗΠΑ θα νομοθετήσουν ανάλογα.

Στο μεταξύ, έχει αποκαλυφθεί πως την τακτική αυτή ακολουθούσαν… 44 γιατροί!

H σκηνοθέτρια Λούσι Τζόρνταν ελπίζει κι εύχεται κάποιος δικηγόρος που θα το παρακολουθήσει να βρει τρόπο να οδηγήσει τον Κλάιν και πάλι πίσω στη δικαστική αίθουσα.

Δείτε το τρέιλερ από το ντοκιμαντέρ στο Netflix: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: womantoc.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.