ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

La Pascualita: Η αληθινή ιστορία της κούκλας – Νύφης που όλοι πιστεύουν οτι είναι ταριχευμένη γυναίκα

Μεξικό: Κούκλα σε βιτρίνα ντυμένη νύφη φημολογείται ότι είναι βαλσαμωμένο σώμα γυναίκας

Στη βιτρίνα ενός καταστήματος που ονομάζεται La Popular, στο Τσιουάουα του Μεξικού, μπορεί κανείς να βρει τη La Pascualita, μια κούκλα ντυμένη νύφη, που ο μύθος λέει ότι είναι ταριχευμένο σώμα γυναίκας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το grunge.com, η κούκλα έχει πολύ έντονα χαρακτηριστικά στο πρόσωπό της, με φαρδιά μάτια και ογκώδεις βλεφαρίδες.

Το La Popular είναι ένα κατάστημα νυφικών, που έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη όχι λόγω των εκπληκτικών φορεμάτων του, αλλά λόγω της κούκλας που τα φοράει στη βιτρίνα του, η οποία λέγεται ότι είναι βαλσαμωμένη.

Σύμφωνα με το grunge.com, η La Pascualita έκανε το ντεμπούτο της στο κατάστημα τον Μάρτιο του 1930.

Σχεδόν αμέσως, οι παρευρισκόμενοι έμειναν έκπληκτοι από τα ρεαλιστικά χαρακτηριστικά της, μεταξύ των οποίων ροδαλά μάγουλα, λεπτομερές πρόσωπο και αξιοζήλευτα πλούσια μαλλιά.

Εντυπωσιάστηκαν, επίσης, και με την εκπληκτική ομοιότητα της κούκλας με την ιδιοκτήτρια του καταστήματος, την πρόσφατα νεκρή κόρη του Pascuala Esparza.

Όπως λέει ο μύθος, λοιπόν, η κόρη του Esparza ετοιμαζόταν την ημέρα του γάμου της, όταν την δάγκωσε μια αράχνη Μαύρη χήρα και πέθανε.

Οι ντόπιοι πείστηκαν ότι ότι ο Esparza είχε βαλσαμώσει την κόρη του και την είχε βάλει στην βιτρίνα του καταστήματος.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις φήμες, αλλά ο μύθος συνεχίζει ότι η νύφη, η La Pascualita, ήταν κάποτε ένα πραγματικό κορίτσι.

Η La Pascualita και ο μύθος της πήραν μεγάλη διάσταση, με τους πελάτες του καταστήματος να ισχυρίζονται ότι τα μάτια της κούκλας μετακινούνται και αλλάζουν θέση.

Σύμφωνα με το grunge.com, ακόμη και το προσωπικό του καταστήματος νιώθει μια ανησυχία με την παρουσία της κούκλας, ενώ ένα άρθρο από την Odd Feed αναφέρει ότι ένας υπάλληλος πιστεύει ότι είναι αληθινή λόγω των ρεαλιστικών χεριών της και των εμφανών κιρσών στα πόδια της.

Σύμφωνα με την Top Adventure, τα ρούχα της La Pascualita ανανεώνονται δύο φορές την εβδομάδα πίσω από κουρτίνες, ενώ όσοι την έχουν γδύσει και ντύσει δηλώνουν ότι το σώμα της δεν είναι αυτό μιας κούκλας.

Ένας άλλος μύθος περιγράφει ότι η La Pascualita ήταν όντως κούκλα, μέχρι που ένας Γάλλος μάγος την ερωτεύτηκε ενώ βρέθηκε κάποια στιγμή μπροστά στη βιτρίνα του καταστήματος. Στη συνέχεια την έφερε στη ζωή και την έβγαζε κάθε βράδυ πριν την επιστρέψει στη βιτρίνα το πρωί.

Η γενική λογική, ωστόσο, λέει ότι η La Pascualita δεν είναι σώμα πραγματικής γυναίκας.

Το History 101 πιστεύει ότι δεν υπάρχει περίπτωση η ταρίχευση να είναι τόσο επιτυχημένη μετά από πάνω από 90 χρόνια έκθεσης χωρίς σταθερό περιβάλλον ή τη χρήση ειδικών προϊόντων.

Ωστόσο, μπορεί κανείς να την παρατηρήσει από κοντά ακόμη μέχρι σήμερα στο ίδιο κατάστημα, το La Popular στο Τσιουάουα του Μεξικού στη γωνία των οδών Ocampo και Victoria (μέσω του Atlas Obscura).

Λέγεται, μάλιστα, ότι όσες επιλέγουν το νυφικό που φοράει κατά καιρούς η κούκλα θα έχουν έναν τυχερό γάμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.