Μπορεί ο πρίγκιπας William και η Katherine Middleton να έχουν αποκτήσει τρία παιδιά: τους πρίγκιπες George και Louis και την πριγκίπισσα Charlotte, όμως τυπικά δεν έχουν την κηδεμονία τους.

Ίσως είναι από τα πιο παράξενα που έχουμε ακούσει σε ό,τι αφορά τους κανόνες και το πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθούν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, με το θέμα της κηδεμονίας να υπάγεται σε έναν βασιλικό νόμο που χρονολογείται πριν από περίπου 300 χρόνια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αυτόν ο εκάστοτε μονάρχης έχει την κηδεμονία των ανήλικων εγγονών του. Όπως εξηγεί η ιστορικός Marlene Koenig, ο κανόνας αυτός ξεκίνησε από τον βασιλιά Γεώργιο το 1717, ο οποίος δεν είχε καλή σχέση με τον γιο του, συνεπώς πέρασε τον νόμο αυτό, κατά τον οποίο ο κηδεμόνας των εγγονών του θα ήταν ο ίδιος. Ο νόμος πέρασε το 1717 και εφαρμόστηκε ξανά το 1772, όμως από τότε δεν έχει αλλάξει.

Αυτό εξηγεί το γεγονός για το πώς ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry παρέμεναν με τον πατέρα τους ύστερα από το διαζύγιο του πρίγκιπα Καρόλου με την πριγκίπισσα Diana.

Και μπορεί η βασίλισσα Ελισάβετ να είχε την κηδεμονία του δούκα του Cambridge και του δούκα του Sussex όταν ήταν ανήλικοι, όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν έχει επίσης την κηδεμονία των δισέγγονών της.

Ο βασιλιάς Γεώργιος δεν είχε αποκτήσει δισέγγονα όταν ο νόμος εφαρμόστηκε, συνεπώς δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο σχετικά με το ζήτημα.

Όμως, όταν ανέλθει στον θρόνο ο πρίγκιπας Κάρολος, εκείνος θα έχει την κηδεμονία των παιδιών του πρίγκιπα William και της Katherine Middleton, όπως και την κηδεμονία των παιδιών του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle.

Σε ό,τι αφορά την κηδεμονία, ο νόμος εξηγούσε πως ο μονάρχης είχε λόγο για την ανατροφή των παιδιών, τα ταξίδια και την εκπαίδευσή τους ακόμα και για τους επικείμενους γάμους τους.

Πιο συγκεκριμένα, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε πατήσει σε αυτό τον κανόνα όταν δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της ώστε τα εγγόνια της να ταξιδέψουν στην Αυστραλία με τη μητέρα τους, λίγο πριν τον θάνατό της.

Επίσης, αυτός είναι ο λόγος που στο διαζύγιο του πρίγκιπα Καρόλου με την πριγκίπισσα Diana ή σε εκείνο του πρίγκιπα Andrew με τη Sarah Ferguson δεν αναφερόταν πουθενά για τα παιδιά, από τη στιγμή που δεν είχαν οι ίδιοι την κηδεμονία.

Βέβαια, ακόμα κι αν τυπικά ο νόμος εξακολουθεί να ισχύει, ο πρίγκιπας Κάρολος όταν παραλάβει το στέμμα από τη μητέρα του, δεν φαίνεται να έχει την επιθυμία να εμπλακεί ιδιαίτερα στην ανατροφή των εγγονών του.

 

 

 

 

 

Πηγή: harpersbazaar.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.