ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Chelsea Werner: “Είμαστε όμορφοι με τον δικό μας τρόπο”- Η Πρωταθλήτρια ενόργανης με σύνδρομο Down

Η Chelsea Werner γεννήθηκε διαφορετική. Αυτό δε σταμάτησε ούτε αυτή, ούτε τους γονείς της που την στήριξαν και συνεχίζουν να την στηρίζουν και να πιστεύουν σε αυτήν, από την πρώτη στιγμή.

Η Chelsea γεννήθηκε διαφορετική αλλά απέδειξε ότι η διαφορετικότητα έχει ισάξια θέση σε μία σύγχρονη κοινωνία.

Η Chelsea Werner από το Danville της Καλιφόρνια γεννήθηκε με σύνδρομο Down.

Ξεκίνησε την ενόργανη στην ηλικία των 4 για να ενδυναμώσει τους μύες της.

Φάνηκε όμως από νωρίς ότι είχε μεγάλο ταλέντο κι αυτό την οδήγησε στο να κερδίσει δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήματα και τέσσερις παρολυμπιακούς αγώνες.

Σήμερα, η Chelsea, έχει ανατρέψει όλα τα προγνωστικά.

Είναι μοντέλο του διεθνούς πρακτορείου μόδας WeSpeak, το οποίο έχει σπάσει τα καλούπια της κλασικής ομορφιάς και ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αγαπούν τον εαυτό τους και το σώμα τους.

Η Chelsea πιστεύει ότι οι άνθρωποι με σύνδρομο Down δεν εκπροσωπούνται επαρκώς σε πολλούς τομείς, και η μόδα είναι σίγουρα ένας από αυτούς.

Η ίδια εξηγεί ότι τα επιτεύγματα των ατόμων με σύνδρομο Down θα έπρεπε να εμπνέουν τον κόσμο της μόδας.

Έτσι, αφού κατέκτησε τον χώρο του αθλητισμού αποφάσισε να περάσει και στη μόδα.

«Κάνω ενόργανη όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου. Νιώθω σαν να ήταν πάντα κομμάτι της ζωής μου, νομίζω ότι η γυμναστική με εκπαίδευσε να είμαι πειθαρχημένη και να δουλεύω σκληρά. Στην ενόργανη, κάθε νέα επιδεξιότητα χρειάζεται χρόνο -κάποιες φορές και χρόνια. Νομίζω ότι μου έδωσε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμουν» εξηγεί.

Κάθε φορά, όμως, που έκανε αίτηση σε κάποιο πρακτορείο μοντέλων, η απάντηση ήταν πάντα αρνητική αφού η μόδα δεν έμοιαζε -τουλάχιστον μέχρι πριν κάποια λίγα χρόνια- να έχει χώρο για ανθρώπους με διαφορετική ομορφιά.

Παρ’ όλα αυτά η ίδια και οι γονείς της δεν το έβαλαν κάτω.

Η Chelsea περπάτησε στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης, πρωταγωνίστησε στην καμπάνια των H&M και έγινε εξώφυλλο στην Teen Vogue.

Έχει πάνω από 210.000 ακόλουθους στο ίνσταγκραμ και θέλει η καριέρα της στο μόντελινγκ να εμπνεύσει κι άλλους ανθρώπους να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Αυτός είναι ο στόχος της.

«Είμαστε όμορφοι με τον δικό μας τρόπο. Η αποστολή μου είναι να εμπνεύσω τους άλλους να είναι ατρόμητοι και να αλλάξω κάποιες από τις ξεπερασμένες παρανοήσεις που υπάρχουν για τους ανθρώπους με αναπηρίες» συμπληρώνει.

Δείτε το σχετικό ντοκυμαντέρ για την Chelsea εδώ:

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: hairt.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.