ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΥΓΕΙΑ

11χρονη έχασε τη ζωή της από οδοντόκρεμα, επειδή η μητέρα της έκανε ένα λάθος που κάνουν αρκετοί γονείς

Οδοντόκρεμα, το σκεφτήκατε ποτέ ότι μπορεί να είναι θανατηφόρα;

Το βούρτσισμα των δοντιών είναι μια καθημερινή συνήθεια. Πόσες φορές όμως αναρωτηθήκαμε αν το προϊόν που χρησιμοποιούμε μπορεί να μην κάνει για εμάς;

Θα πήγαινε ποτέ το μυαλό σας να κοιτάξετε την ετικέτα στην οδοντόκρεμα αν είχατε αλλεργία στο γάλα;

Η ιστορία αυτού του μικρού κοριτσιού μπορεί να αλλάξει τις συνήθειές μας και να γλιτώσει πολλά παιδιά από αλλεργίες. Η Monique συνήθιζε να διαβάζει όλες τις ετικέτες στις οδοντόκρεμες όταν η Denise ήταν μικρότερη.

Δεν είδε ποτέ κάτι που να περιέχει γαλακτοκομικά προϊόντα σε οδοντόκρεμα. Οπότε δεν συνέχισε να το κάνει, καθώς τα χρόνια περνούσαν.

Αν είχε διαβάσει την ετικέτα σε αυτή την οδοντόκρεμα MI Paste One, η Monique θα έβλεπε ότι περιείχε την ουσία Recaldent, η οποία προέρχεται από πρωτεΐνες γάλακτος.

Όταν η Denise πήγε να χρησιμοποιήσει την οδοντόκρεμα, η Monique είπε ότι η κόρη της ήταν τόσο ενθουσιασμένη που χρησιμοποίησε την «ειδική οδοντόκρεμα της».

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τη χρήση της, η Denise ήξερε ότι κάτι δεν πήγε καλά, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και τα χείλη της άρχισαν να γίνονται μπλε.

Μόλις κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά είπε «Νομίζω πως έχω αλλεργική αντίδραση στην οδοντόκρεμα» και τα χείλη της ήταν ήδη μπλε, λέει η Monique.

«Την πήρα και την έβαλα στο κρεβάτι μου. Έτρεξα στο σαλόνι, είπα στην κόρη μου «Κάλεσε ασθενοφόρο!» και άρπαξα το αντιισταμινικό. Λέει, “Μαμά, δεν μπορώ να αναπνεύσω”. Της είπα: «Σ ‘αγαπώ, ναι, μπορείς».

Η Monique χορήγησε το αντιισταμινικό φάρμακο στην κόρη της, αλλά δεν ενήργησε. Άρχισε επίσης να της κάνει ΚΑΡΠΑ, αλλά η αντίδραση ήταν πολύ σοβαρή σε αυτό το σημείο.

«Η οδοντόκρεμα ήταν πάνω από τα δόντια και τα ούλα της και της έκοψε το οξυγόνο της», είπε η Monique.

Δυστυχώς, η Denise πέθανε δύο ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Η Monique εξακολουθεί να αισθάνεται υπεύθυνη για το θάνατο της κόρης της, αλλά ξέρει ότι τίποτα δεν θα την φέρει πίσω.

Η οικογένεια τώρα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ιστορία της Denise προς όφελος της κοινής γνώμης.

«Δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω τη Denise αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε άλλους στο όνομά της», δήλωσε η Monique.

«Είμαστε τόσο ευγνώμονες στους ανθρώπους που παίρνουν σοβαρά τις αλλεργίες. Η Denise ήθελε να αλλάξει τον κόσμο, αλλά είναι τραγικό το πώς το κάνει».

Η συγκλονισμένη μητέρα έχει ένα ισχυρό μήνυμα προς τους γονείς παιδιών με αλλεργίες: «Διαβάστε τα πάντα. Μην επαναπαύεστε, μόνο και μόνο επειδή το διαχειρίζεστε για αρκετά χρόνια».

«Δεν μπορείς να είσαι άνετος ή να νιώθεις ντροπή ή να φοβάσαι να ρωτήσεις και να εξασφαλίσεις ότι τα συστατικά είναι εντάξει. Να είστε ο συνήγορος του παιδιού σας».

Μια καθημερινή διαδικασία που έφερε τον θάνατο σε ένα μικρό κορίτσι.

Διαβάστε τις ετικέτες, ρωτήστε για να προλάβετε τις αλλεργικές αντιδράσεις.

 

 

 

Πηγή: apithano.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.