Για 11 ημέρες, τα πάντα ήταν τέλεια στη ζωή της Lucy Kendall, του συντρόφου της Jaz Miller και του νεογέννητου μωρού τους, Oliver Jaz Miller, το οποίο γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου.

Το μωρό έτρωγε καλά, κοιμόταν καλύτερα και έλιωνε καρδιές με τη γλυκιά του φατσούλα. Τότε, κάτι τραγικό συνέβη. «Αργά και σταθερά άρχισε να μειώνει το γάλα που έπινε και άρχισε να ανεβάζει φωτογραφία», έγραψε η Kendall στον λογαριασμό της στο Facebook.

Την επόμενη μέρα, οι Βρετανοί γονείς πήγαν το μωρό στο νοσοκομείο.

«Έβαλαν τον Oliver σε ένα θερμαινόμενο κρεβάτι με οξυγόνο», έγραψε η ίδια. «Του πέρασαν έναν σωλήνα τροφοδοσίας και διάφορα καλώδια και τον βλέπαμε καθημερινά, για οκτώ ολόκληρες ημέρες, να δίνει μάχη για τη ζωή του στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, μέχρι που ο γιατρός ήρθε και μας είπε, ότι το μωρό μας έχει κολλήσει νεογνικό έρπη», εξηγεί η μαμά.

Σοκαρισμένοι και πανικόβλητοι, οι Kendall και Jaz, αναρωτιόντουσαν πώς μπορεί να έπαθε κάτι τέτοιο, δεδομένου, ότι κανείς από τους δύο τους δεν είχε αυτόν τον ιό.

«Ο γιατρός τότε μας εξήγησε, ότι το σύμπλεγμα του ιού του έρπη μπορεί να μεταδοθεί σε ένα νεογέννητο μωρό, αν κάποιος έχει κρυολόγημα και φιλήσει ή ακουμπήσει το μωρό, αφού πρώτα ακουμπήσει την πληγή του. Οι πληγές του έρπη είναι περισσότερο κολλητικές, όταν ‘σπάσουν’ και παραμένουν έτσι μέχρι να επουλωθούν εντελώς».

Ο Oliver πέρασε συνολικά 21 ημέρες στο νοσοκομείο και έπειτα επέστρεψε στο σπίτι του, με την οδηγία να λαμβάνει αντιβίωση για 6 μήνες, αλλά και να επισκέπτεται κάθε τόσο το νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις.

Πλέον η μαμά του προειδοποιεί: «Σας παρακαλώ, σεβαστείτε τα νεογέννητα μωρά και μείνετε μακριά τους αν έχετε οποιοδήποτε κρυολόγημα. Εμείς ήμασταν τυχεροί! Λίγες ώρες αργότερα να πηγαίναμε στο νοσοκομείο και τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά.»

Μερικές εβδομάδες αργότερα, η Kendall ανανέωσε το status της στο Facebook ενημερώνοντας για την καλή πορεία του Oliver, ευχαριστώντας όσους τους στάθηκαν και θυμίζοντας τον τρόμο που βίωσαν.

Καταλήγοντας, σε συνέντευξη που έδωσε η μαμά στη Hull Daily Mail, προειδοποιεί: «Κρατήστε τα νεογέννητα μωρά σας ασφαλή. Ένα στα τρία μωρά μπορεί να πεθάνουν αν κολλήσουν τον ιό, γιατί το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είναι αρκετά ισχυρό για να καταπολεμήσει τη μόλυνση».

Αν το μωρό σας ξαφνικά σταματήσει να τρώει, έχει δυσκολία στην αναπνοή ή εμφανίσει κάποιο δερματικό εξάνθημα, καλέστε άμεσα τον παιδίατρο, καθώς αυτά είναι κάποια μόνο από τα ανησυχητικά συμπτώματα.

Πρέπει, επίσης, να γνωρίζουμε, ότι οι μαμάδες μπορούν να μεταφέρουν εύκολα τον ιό στο αγέννητο μωρό της, κατά τη διάρκεια του τοκετού. Έτσι, αν είστε έγκυος και έχετε μολυνθεί από τον ιό, ενημερώστε τον γιατρό σας το συντομότερο δυνατό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: infokids.gr, mom.me


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.