Όταν η κόρη της Trista Hamsmith Reese άρχισε να βήχει τον περασμένο Οκτώβριο, η μαμά υπέθεσε ότι υπέφερε από έναν ιδιαίτερα άσχημο βήχα – τίποτα περισσότερο.

Για να είναι σίγουρη, η Τρίστα, πήρε την 17μηνών κόρη της στον παιδίατρο, η οποία είπε ότι το μικρό παιδί ήταν πιθανό να έχει άσχημο κρυολόγημα.

Λίγο μετά την επιστροφή της οικογένειας στο σπίτι, η μαμά παρατήρησε ότι η μπαταρία στο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης έλειπε και έπαθε πανικό. Η μαμά εξήγησε πώς έτρεξε την Reese στα έκτακτα περιστατικά στο νοσοκομείο όσο πιο γρήγορα μπορούσε.

Εκεί οι γιατροί ανακάλυψαν ότι η Reese είχε καταπιεί τη μικρή στρογγυλή μπαταρία που είχε κάψει μια τρύπα στον οισοφάγο της. Η μητέρα είπε: “Έκαναν ακτινογραφία και επιβεβαίωσαν ότι ήταν εκεί και έκαναν χειρουργική επέμβαση έκτακτης ανάγκης για να αφαιρέσουν την μπαταρία.”

Οι μπαταρίες δεν αποτελούν απλά κίνδυνο πνιγμού, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν θανατηφόρα χημική αντίδραση μέσα στο σώμα. Αντιδρούν με το σάλιο προκαλώντας μια συσσώρευση καυστικής ουσίας που τρώει τη σάρκα σαν οξύ μόλις καταπιούνται.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η μικρή Reese υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση έκτακτης ανάγκης για να αφαιρέσει την μπαταρία και επέστρεψε στο σπίτι μετά από μια σύντομη παραμονή στο νοσοκομείο. Όμως, ενώ η Τρίστα ήλπιζε ότι θα ήταν το τέλος της περιπέτειας αυτής, η Reese έπρεπε να σπεύσει στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης λίγες μέρες αργότερα, όταν η κατάστασή της επιδεινώθηκε.

«Ανακαλύψαμε ότι είχε δημιουργηθεί ένα συρίγγιο, το οποίο είναι σαν ένα πέρασμα», εξήγησε η μαμά. «Υπήρχε μια τρύπα καμένη μέσα από την τραχεία της και μέσα από τον οισοφάγο της. Όταν σχηματίστηκε αυτή η σήραγγα, επέτρεπε στον αέρα να πάει εκεί που δεν έπρεπε. Τρόφιμα και υγρά πήγαν επίσης εκεί όπου δεν έπρεπε να πάνε».

Για να παρακάμψουν την τρύπα, οι γιατροί έδωσαν στην Reese έναν σωλήνα για να τρέφεται και έναν αναπνευστήρα για να στηρίξει την αναπνοή της. Η μαμά πρόσθεσε: “Εκείνο το πρωί ήταν το τελευταίο πρωί που την είδαμε να χαμογελάει.”

Τον Δεκέμβριο, οι γιατροί είπαν στην οικογένεια ότι έπρεπε να κάνουν χειρουργική επέμβαση ξανά για να επιδιορθώσουν το συρίγγιο και λίγες εβδομάδες αργότερα αφαιρέθηκε από τον αναπνευστήρα.

Αργότερα εκείνο το μήνα, η μαμά άφησε το κρεβάτι της κόρης της για λίγα λεπτά και επέστρεψε για να βρει γιατρούς και νοσοκόμες προσπαθώντας απεγνωσμένα να την επαναφέρουν.

«Τους άκουσα να λένε,οτι έφυγε για περίπου οκτώ έως δέκα λεπτά», είπε η Τρίστα. «Μπορέσανε να την επαναφέρουνε. Τελικά είπαν ότι δεν ήταν αρκετά δυνατή».

Λίγο μετά από αυτό, οι γιατροί της Reese αποφάσισαν να της δώσουν τραχειοστομία – όπου ένας σωλήνας εισάγεται στον αγωγό για να βοηθήσει στην αναπνοή.

Παρόλο που η Trista ήταν «τρομοκρατημένη» από τη διαδικασία, λέει ότι ήταν ενθουσιασμένη από την προοπτική να επιστρέψει η Reese στον κανονικό της εαυτό.

Τρεις ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση τραχειοστομίας, η Reese άρχισε να αγωνίζεται ξανά για τη ζωή της – και στις 17 Δεκεμβρίου 2020, άφησε την τελευταία της πνοή.

Τώρα η Trista μοιράζεται την ιστορία της για να προειδοποιήσει άλλους γονείς για τους κινδύνους των μιρκών στρογγυλών μπαταριών.

Πηγή: thesun.co.uk


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.