ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ιατρική Αμέλεια: Έδιωξαν κακήν κακώς τον 7χρονο Παναγιώτη… με οξεία σκωληκοειδίτιδα!

Ένα περιστατικό ιατρικής αμέλειας που παραλίγο να αποβή μοιραίο για τον 7,5 ετών Παναγιώτη που το βράδυ της Κυριακής σφάδαζε από έντονο κοιλιακό πόνο και είχε υψηλό πυρετό ήρθε στο φως της δημοσιότητας καθώς οι γιατροί στο Νοσοκομείο Ηρακλείου του συνέστησαν παυσίπονα. Όπως αποδείχθηκε η κατάσταση του παιδιού έχρηζε άμεσης ιατρικής παρέμβασης καθώς είχε οξεία σκωληκοειδίτιδα  και σώθηκε στο παρα πέντε.

Σύμφωνα με το Cretalive.gr η επιμονή των γονιών ήταν αυτή που αποδείχθηκε σωτήρια. Ο μικρός Παναγιώτης πέρασε το κατώφλι δημόσιου νοσοκομείου του Ηρακλείου, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, με έντονο πόνο στην κοιλιά και πυρετό. Στα ΤΕΠ, εκεί, του έκαναν μια εξέταση ούρων όλη κι όλη … κι έξω από την πόρτα!

Έδιωξαν κακήν κακώς τον 7χρονο… με οξεία σκωληκοειδίτιδα!

Το παιδί συνέχιζε να σφαδάζει και η σύσταση από τα Επείγοντα του νοσοκομείου ήταν παυσίπονα! “Κάντε του ένα υπέρηχο” – ψέλλισε ο πατέρας, που γιατρός μπορεί να μην είναι, κοινή λογική όμως έχει. Η γιατρός εξηγεί πως με τέτοιο φόρτο και τόσα περιστατικά “δεν μπορεί” να παραπέμψει το παιδί για υπέρηχο και προτείνει να πάνε να κάνουν την εξέταση, ιδιωτικά.

Αν οι γονείς του Παναγιώτη αρκούνταν στη χορήγηση παυσίπονων μέχρι ο πόνος να περάσει, η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική… Ευτυχώς, γονείς και παιδί επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, όπου το 7,5 ετών αγόρι έκανε υπέρηχο άνω και κάτω κοιλίας και διαγνώστηκε … σκωληκοειδίτιδα και μάλιστα οξεία, που “έστειλε” το αγόρι κατευθείαν στο έτερο νοσοκομείο της πόλης όπου μπήκε αμέσως στο χειρουργείο.

“Το παιδί μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο και μάλιστα μας είπαν ότι αν καθυστερούσαμε μια μέρα, η σκωληκοειδής απόφυση θα έσπαγε, απειλώντας την ίδια τη ζωή του παιδιού” είπε ο μπαμπάς του παιδιού. Ο μικρός Παναγιώτης – ευτυχώς για τον ίδιο – υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και πρόκειται να πάρει εξιτήριο άμεσα.

ΕΔΕ στο νοσοκομείο για το παιδί με την σκωληκοειδίτιδα, που το “έδιωξαν” με παυσίπονα
Η δημοσιοποίηση του γεγονότος οδήγησε τη Διοίκηση της ΔΥΠΕ Κρήτης, με τη διοικήτρια Λένα Μπορμπουδάκη να αναλαμβάνει αμέσως δράση, διατάσσοντας με έγγραφο προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό.

 

Πηγή: infokids.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.