Ένας πατέρας από το Μίσιγκαν, μετέφερε την 7χρονη κόρη του σε ένα άλλο σχολείο, αφού ένας συμμαθητής και μια εκπαιδευτικός από το σχολείο έκοψαν τις μπούκλες του παιδιού.

O Jimmy Hoffmeyer αποκάλυψε ότι η κόρη του Jurnee επέστρεψε στις 24 Μαρτίου με τη μία πλευρά των μαλλιών της να είναι κομμένα κατά μερικές ίντσες από έναν συμμαθητή της.

Ως αποτέλεσμα, πήρε την Jurnee σε ένα τοπικό κομμωτήριο, όπου έκαναν ένα ασύμμετρο χτένισμα στο παιδί για να μεταμφιέσουν την κατάσταση. Το κομμωτήριο, μάλιστα, προσφέρθηκε να δώσει στην Jurnee δωρεάν κουρέματα εώς ότου μακρύνει το μαλλάκι της, καθώς το παιδί ήταν τρομερά αναστατωμένο.

Λίγες ημέρες αργότερα, η κόρη του επέστρεωε και με την άλλη πλευρά των μαλλιών της κομμένη και αργότερα αποκάλυψε ότι μια υπάλληλος του σχολείου το έκανε αυτό.

Σύμφωνα με τον πατέρα, είπε: “Έκλαιγε. Φοβόταν ότι θα την μαλώσω που τις κόψανε πάλι τα μαλλιά”

Ρώτησα τι συνέβη και είπα: “Νόμιζα ότι σου είπα ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σου κόψει τα μαλλιά”. Και εκείνη  μου απάντησε “Μα, μπαμπά η δασκάλα το έκανε!”

Το σχολείο, μετά από αμέτρητα τηλεφωνήματα από τον έξαλλο πατέρα, προσφέρθηκε να απολογηθεί στο παιδί.

“Τι να την κάνω τη συγγνώμη όταν ντροπιάσανε το παιδί  μου τόσο πολύ;” είπε ο πατέρας. “Με ποιό δικάιωμα ένας εκπαιδευτικός το κάνει αυτό σε ένα τόσο μικρό παιδί και το κάνει να νιώσει ακόμα χειρότερα; Τι μήνυμα είναι αυτό που περνάνε στα παιδιά;”

Πολλοί ήταν οι γονείς που έσπευσαν να τον υποστηρίξουν.

Το σχολείο έβγαλε την εξής ανακοίνωση για το συμβάν:

“Στα δημόσια σχολεία του Mount Pleasant, προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι μαθητές μας μπορούν να μάθουν και να επιτύχουν σε ένα περιεκτικό, ασφαλές περιβάλλον απαλλαγμένο από παρενόχληση, διακρίσεις, μισαλλοδοξία ή μισαλλοδοξία”, ξεκίνησε η επιστολή που υπέγραψε ο επιθεωρητής Verleger. «Εργαζόμαστε σκληρά κάθε μέρα για να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα σεβασμού, συμπόνιας και καλοσύνης, ώστε όλοι οι μαθητές, οι οικογένειες, το προσωπικό και οι επισκέπτες μας να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι και υποστηριζόμενοι»

Ο πατέρας έβγαλε την κόρη του από αυτό το σχολείο και τη μετφέφερε σε άλλο, παρόλα αυτά δεν αλλάζει το γεγονός ότι ήταν μια απαράδεκτη πράξη από την εκπαιδευτικό.

 

Πηγή: today.com

 

 


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.