Μια γυναίκα από τη Μεγάλη Βρετανία, γνώριζε ότι το παιδί που κουβαλούσε μέσα της δεν είχε ελπίδες να ζήσει μετά τη γέννα. Πήρε τη γενναία απόφαση να το φέρει στη ζωή, έτσι ώστε να δωρίσει τα όργανα του βρέφους για να σωθούν ζωές.

Η νεαρή μητέρα, η Emma, ήταν 16 εβδομάδων έγκυος σε δίδυμα, όταν έμαθε οτι το ένα από τα δυο είχε σοβαρό πρόβλημα στον εγκέφαλο και δεν θα τα κατάφερνε. Ήταν μια σπάνια πάθηση που δεν επέτρεπε την ανάπτυξη του εγκεφάλου και του κρανίου.

Οι γιατροί της έδωσαν την επιλογή να επεμβαστεί και να αφαιρεθεί το ένα από τα δυο έμβρυα, αλλά αποφάσισε μαζί με το σύζυγό της να μην το κάνουν.

“Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση…” δήλωσε η ίδια η μητέρα. “Είμαστε όμως τρομεροί περήφανοι ως γονείς που ενώ έζησε τόσο λίγο, κατάφερε να προσφέρει τόσα πολλά”

Το άτυχο κοριτσάκι γεννήθηκε και κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή για 72 ώρες. Ο αδερφός της γεννήθηκε υγιέστατος δυο λεπτά αργότερα.

Τα νεφρά της μεταμοσχεύθηκαν σε ενήλικα ασθενή, και τα κύτταρα από το συκώτι της καταψύχθηκαν.

Τα υγιή κύτταρα μπορούν να βοηθήσουν εώς και πέντε ενήλικες ασθενής να ζήσουν αρκετά μέχρι να υποβληθούν σε μεταμοσχεύσεις ήπατος.

“Όταν μάθαμε ότι έγινε η μεταμόσχευση, απάλυνε λίγο ο πόνος. Θα ήθελα να μιλήσω σε αυτόν τον άνθρωπο στο μέλλον. Είναι μέρος της κόρης μου και αυτό μου δίνει δύναμη” δήλωσε η Emma.

Η μικρή ονομάστηκε Hope (Ελπίδα) και είναι η μικρότερη σε ηλικία δωρητής οργάνων στη Μεγάλη Βρετανία. 

 

Πηγή: bbc.com, prideofbritain.com

Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.