ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Αλεξάνδρα Παυλίδου: “Το παιδί μου είχε σαπίσει λόγω ενδομήτριας λοίμωξης”

Η Αλεξάνδρα Παυλίδου, που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από το «Τμήμα Ηθών», σε συνέντευξή της στη Φωτεινή Τσαλίκογλου και την εκπομπή «Το μαγικό των ανθρώπων» στην ΕΡΤ2, εξομολογήθηκε την τραυματική εμπειρία εγκυμοσύνης που βίωσε με σοβαρότατες επιπλοκές.

Ειδικότερα, περιέγραψε όσα έζησε όταν με τον σύζυγό της, David, όταν πήραν την απόφαση να κάνουν μία προσπάθεια να αποκτήσουν βιολογικό παιδί.

Οι γιατροί της είχαν πει ότι τα δικά της ωάρια ήταν «γερασμένα», οπότε έκανε εξωσωματική με ωάρια από δότρια.

Περιγράφοντας την τραυματική εμπειρία εγκυμοσύνης της, η Αλεξάνδρα Παυλίδου υπογράμμισε:

«είχαμε αποφασίσει ότι δεν πρέπει να δοκιμάσουμε παραπάνω από ένα έμβρυα και το είπαμε στον εξωσωματιστή μας, ο οποίος ήταν ένας γλυκύτατος άνθρωπος, τον οποίο μπορώ να πω ότι τον αγάπησα που όμως έχει ένα ελάττωμα που το έχουν πολλοί γιατροί: δεν ακούν τους ασθενείς τους.

Εκείνος επέμενε από την αρχή ότι έπρεπε να βάλουμε 2-3 έμβρυα για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Του είπαμε όχι, δεν θέλουμε. Θα το κάνουμε μία φορά και μετά άλλη μία και τέλος.

Ήρθε η μέρα να εμφυτεύσουμε το έμβρυο και πάμε και μας λέει “έχουμε ξεπαγώσει τρία” και μένουμε άφωνοι. Καταρχήν με ποιο δικαίωμα ξεπαγώνεις τρία; Είχαμε πέντε και δεν τα παγώνεις μετά αυτά. Κάτω από τρομακτική ψυχολογική πίεση καταλήξαμε να βάλουμε δύο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των συζητήσεων, ο γιατρός μού έλεγε ότι “και τα δύο να πιάσουν πολύ εύκολα αφαιρείται το ένα” χωρίς να μας εξηγήσει ούτε τους κινδύνους για το άλλο ή για μένα ούτε τις λεπτομέρειες.

Προχωράνε και τα δύο τελικά.

Και είμαι με την κοιλιά και να θέλω να αγαπήσω αυτά που έχω μέσα μου και ποιο να αγαπήσω, το δεξί ή το αριστερό;

Σχεδόν να παρακαλάς το ένα να μην επιβιώσει.

Φτάνουμε στο σημείο να πρέπει να σκοτώσουμε το ένα από τα δύο. Πώς γίνεται αυτό; Με μια ωραία ένεση με δηλητήριο στην καρδιά του εμβρύου, αυτό είναι το “εύκολο” του γιατρού που δεν μας το είπε! Και να κάθεσαι να περιμένεις πότε θα σταματήσει η καρδιά».

Η Αλεξάνδρα Παυλίδου είχε δύσκολη εγκυμοσύνη και μία μέρα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όταν εμφανίστηκε αίμα και αμνιακό υγρό, οπότε έμεινε για παρακολούθηση για μία μέρα.

Όπως επεσήμανε η Αλεξάνδρα Παυλίδου «περίπου δύο ώρες αφότου έγινε η εισαγωγή, η τρυπούλα έγινε τρυπάρα και μας είπαν ότι είναι πάρα πολύ νωρίς, δεν θα επιβιώσει το έμβρυο και πρέπει να κάτσω εντελώς ακίνητη μήπως και το σώσουμε. Μετά από μία εβδομάδα, sos, έπρεπε να γίνει καισαρική και το παιδί είχε σαπίσει γιατί είχα πάθει ενδομήτρια λοίμωξη. Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα: δεν ενημερώνονται οι γυναίκες και δεν ακούν οι γιατροί. Ήμουν πάρα πολύ θυμωμένη με αυτόν τον γιατρό. Η γυναικολόγος μου μού είχε πει “έτσι κι αλλιώς δεν θέλω να κάνεις δύο” γιατί ήμουν 50 χρονών και ήταν πολύ δύσκολο».

Η ηθοποιός σήμερα έχει ένα αγοράκι, τον 5χρονο Νόα, που απέκτησε μέσω διακρατικής υιοθεσίας από την Αιθιοπία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: enimerotiko.gr


Warning: printf(): Too few arguments in /var/www/vhosts/seanergy-mare.com/badmoms.gr/wp-content/themes/vandana-lite/inc/extras.php on line 118

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.